Odlične vesti iz EHF-a: Karantin smanjen na pet dana, šestorica naših igrača mogu da igraju prvu fazu

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.01.22. | 20:40

Preduslov je da dobiju dva uzastopna negativna testa uoči starta takmičenja 13. januara...

Imali smo tokom dana najavu, a večeras imamo i zvaničnu potvrdu: EHF je popustio i odlučio da promeni medicinski protokol za predstojeće Evropsko prvenstvo. Karantin za zaražene virusom korona koji je po tom protokolu trebalo da traje 14 dana, smanjen je na svega pet dana. Ovo znači da će svi naši igrači koji su trenutno zaraženi, kao i selektor Toni Đerona, imati mogućnost da se takmiče u prvoj fazi šampionata u Segedinu.

Jedini uslov biće da pred start takmičenja dobiju dva uzastopna negativna testa.

Izabrane vesti

Podsetimo, naš tim bio bi u velikom problemu da je prethodni kovid-protokol ostao na snazi, jer imali smo čak šestoricu zaraženih igrača - Vladimira Cuparu, Bogdana Radivojevića, Stevana Sretenovića, Iliju Abutovića, Dragana Pešmalbeka i Nemanju Zelenovića. Svi oni dobili su pozitivne testove u utorak i danas.

U stručnom štabu, pored selektora Đerone, zaraženi su trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić.

Pripreme Orlova obustavljene su kako bi bilo sprečeno dalje širenje zaraze.

Srbija prvi meč na Evropskom prvenstvu igra 13. januara sa Ukrajinom u Segedinu, dva dana kasnije sledi meč sa Hrvatskom, i na kraju grupne faze sa Francuskom - 17. januara. Najbolje dve selekcije igraće u Top 12 fazi u Budimpešti.



tagovi

ep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara